Egészségpénztár

Az egészségpénztár egy remek termék, amit nagyon kevesen ismernek, illetve használnak ki.

Az egészségpénztárt a legtöbben a cégüktől kapják, a cafeteria juttatás részeként.

Az adómódosítások miatt várhatóan megszűnik a cégek számára az egészségpénztár adómentessége, ezért a legtöbb helyen nem fogják biztosítani az alkalmazottaknak.

Viszont a jelenlegi állás szerint a magánszemélyek által az egészségpénztárba befizetett összegre továbbra is jár a 30% adójóváírás 100 ezer Ft mértékig.

Az egészségpénztár felhasználásakor közeli hozzátartozókat megjelölhetünk, mint kedvezményezetteket, akik szintén felhasználhatják az egészségpénztári számlánkon lévő összeget.

Hogyan használjuk okosan az egészségpénztárunkat? Ha tudjuk, hogy menni fogunk fogorvoshoz, ultrahangra, vagy bármilyen egyéb fizetős szolgáltatásra, a várható összeget fizessük be előre egy héttel (általában 5-6 nap a könyvelési idő), így a számla végösszegéből visszakapunk 30%-ot adójóváírás formájában. Ugyanez igaz a szüleink gyógyszereire, gyógyüdülésére, a gyerek havi konditermi bérletére, az új szemüvegünkre és rengeteg egyéb termékre is. Egy ajándék az államtól, amit kár kihasználatlanul hagyni.

Hogyan válasszunk egészségpénztárt? Mivel itt hozamról beszélni nincs sok értelme (bár elvileg az elért hozamokat felosztják a pénztártagok között), a felszámított költségek és az elfogadóhelyek száma szerint döntsünk egy-egy szolgáltató mellett.

Hívjon bennünket, hogy segíthessünk, házhoz visszük az egészségpénztár belépési lapokat. Ha további pénzügyi tanácsadásra van szüksége ide kattintva kitöltheti az űrlapunkat. Ekkor pénzügyi tanácsadó kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.