Hitelek

Teljes körű hiteltanácsadással, hitelügyintézéssel, hitelmentéssel is állunk ügyfeleink rendelkezésére. Húsz magyarországi bankkal és pénzintézettel állunk kapcsolatban. Várjuk hívását, ha lakáshitelre, jelzáloghitelre van szüksége, meglévő hitelét kiváltaná, esetleg a hitelkrízis elkerülésé miatt tanácsra van szüksége. (Látogassa meg a lakáshitelekről szóló weboldalunkat is a www.lakashitelekrol.hu oldalon.)


Mit jelent a hiteltanácsadás?


Sokan szeretnének hitelt felvenni, saját lakásba költözni és belevágnak egy komoly hitelbe anélkül, hogy felmérnék, tudják-e a hiteltörlesztés terhet vállalni 20-30 éven keresztül. Nem számolnak például a hitel törlesztő részletének esetleges emelkedésével, a munkájuk, vagy munkaképességük átmeneti elvesztésével a futamidő harminc éve alatt, a születendő gyerek miatti bevételkieséssel és kiadásnövekedéssel. A hiteltanácsadás során felmérjük az ügyfél valódi terhelhetőségét, javaslatot teszünk a hitel felvételének módjára és esetleg későbbi időpontjára, szükség esetén ajánlunk kockázati életbiztosítást, munkanélküliség elleni biztosítást, stb.


A teljes körű hitelügyintézésbe beletartozik a hiteltanácsadás, a megfelelő pénzintézet kiválasztása, a hitelhez szükséges papírok beszerzése, kitöltése és leadása. Ideális esetben Önnek csak a hitelszerződés aláírása miatt kell befáradnia a bankba. Mivel ezért a munkáért a bankok ügynöki díjat fizetnek nekünk, ezért ez a szolgáltatásunk díjmentes Önnek.


Mi a teendő, ha elmaradásba kerül a hitel törlesztésével?


Az első és legfontosabb, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankjával és érdeklődjön a könnyítések lehetősége felől. Ez lehet a bank által nyújtott átmeneti törlesztőrészlet-csökkentés, futamidő hosszabbítás, illetve állami segítségnyújtás vagy kezességvállalás.


Fontos tudnia, hogy a bankoknak sem érdeke, hogy bedőljenek a hitelek, ezért hajlanak a kompromisszumokra (főleg a jelenlegi helyzetben), de több bank már háromhavi elmaradás esetén is automatikusan eladja a hiteltartozást egy faktoring (behajtó) cégnek és onnan már nehéz visszahozni az ügyet és mindenképpen nagyon költséges. Ezért ne dugja a homokba a fejét, ne gondolja, hogy magától meg fog oldódni a probléma, ne bujkáljon, ha a bankból keresik a hiteltartozás miatt, hanem menjen a probléma elé, ha már látja előre, hogy a közeljövőben nem tudja teljesíteni a hiteltörlesztést, már előre menjen be a hitelintézetbe és kérje a hitele átütemezését.


A bankok nem fogják csökkenteni a hiteltartozását, vagy nem fogják elengedni a kamatokat, ezért mindezek a fent leírt lehetőségek csak átmeneti időre, általában maximum 3-6 hónap időtávra jelentenek megoldást. Ezért gyakran a hitellel terhelt ingatlan eladása a megoldás, kivéve ha a fizetési nehézség valóban átmeneti. A további hitelek, személyi kölcsönök felvétele magas, évi 30-35% kamatra a legtöbbször csak a probléma nagyobbá tételét okozzák, nem megoldást nyújtanak. Amennyiben a behajtó cég értékesíti az ingatlant, a valódi piaci ár felét sem fogja elérni az eladási ár, a fennmaradó részt pedig továbbra is követelhetik Öntől, mint fennálló tartozás.


Ha hitelre van szüksége, esetleg hitelkrízisbe került, keressen bennünket, hogy megoldást találhassunk Önnek. Ha kitölti a kérdőívünket itt, pénzügyi tanácsadó kollégáink hamarosan felkeresik Önt.