Nyugdíjpénztárak

A fiatalabb korosztály minden tagjának be kellett lépnie valamelyik magánnyugdíjpénztárba. A legtöbben nem hogy azt nem tudják, mennyit hozott a magánnyugdíjpénztáruk, de még azt sem, hogy melyik nyugdíjpénztárnak a tagjai.


Pedig ez egy húsba vágó kérdés. De mielőtt erre rátérnénk, egy pár szóban szeretnénk felvázolni, hogyan is működnek a magánnyugdíjpénztárak Magyarországon.


Aki nem tagja egyetlen magánnyugdíjpénztárnak sem, a teljes, a fizetéséből nyugdíjra levont pénzt az állami alapba utalja el (háromnegyedét a munkáltató fizeti, egynegyedét a munkavállaló.)


Aki tagja valamelyik pénztárnak, az az általa fizetett egy negyed rész felől rendelkezhet, hogy azt a saját magánnyugdíj-pénztárának utalják el. Így ő a nyugdíjának háromnegyed részét továbbra is az államtól kapja majd, a maradék egynegyedet meg a pénztárától.


Ezért nem mindegy, hogy melyik pénztárnak vagyunk a tagjai.


Ön szerint mennyit jelent Önnek 35 év alatt, ha a jelenlegi pénztára évente 2%-kal kevesebbet teljesített, mint a piacvezető? Kapaszkodjon meg: a kamatos kamat miatt közel a felét fogja kapni a nyugdíjpénztárától, mint a másik ember.


Tudja Ön, hogyan teljesített a nyugdíjpénztára az elmúlt öt vagy tíz évben? Nem érné meg rápillantani, hátha nem a legjobb pénztárt választotta? Tudja, hogy nagyon nagy nevek nagyon rosszul teljesítettek az elmúlt tíz évben? (Egy megjegyzés: egy év hozamából nem lehet semmit levonni, de tíz év teljesítménye azért már mond valamit. )


Hívjon fel minket, mondja meg, jelenleg hol pénztártag és ha érdemes váltania, postázunk Önnek egy átlépési nyilatkozatot, amit aláírva visszaküld. Ennyi az egész, amit tennie kell, ha át akar lépni.


Várjuk hívását, hogy segíthessünk Önnek szakmai tanácsadással. Ha kitölti a kérdőívünket, pénzügyi tanácsadó kollégáink hamarosan megkeresik Önt.