Vállalkozói bankszámla választó

A vállalkozások egyik nem elhanyagolható költsége a vállalkozó számla havidíja és az utalások után fizetendő díjak.

 

Minden banknak számos vállalkozói számlacsomagja van, nem ritka, hogy közel  egy tucatnyi vállalkozói számlacsomag közül kell választani még egy adott bankon belül is.

 

Van olyan bank, amelyik ingyenes havi számlacsomagot kínál, de már a minimálisan kötelező havi 3-4 APEH utalás után a havi végösszeg a jóval drágább csomagok felett lesz. Ez a számla csak az alvó cégeknek megfelelő.

 

Van olyan vállalkozói bankszámla, amely éves forgalomtól függően egy magasabb havi fix díjért ingyenes internetes utalást kínál. Máshol ha bevállalunk előre egy adott éves számlaforgalmat, akkor komoly kedvezményt kapunk a díjakból. Megint egy másik bank összegtől függetlenül fix 299 Ft-ot számláz az utalásokért és tisztességes napi kamatot fizet a lekötetlen, látraszóló betétünkre is. Ha rendszeresen tízmillió feletti összegek vannak napokig a vállalkozói számlánkon, ez akár évi félmillió forint pluszt is jelenthet a jelenlegi kamatlábak mellett.

 

A vállalkozói számla az a termék, ahol egy okos váltással könnyen meg lehet takarítani akár havi 20-30 ezer forintot is.

 

Írja meg nekünk, melyik banknál van, melyik csomagban, havonta hány utalást végez, milyen átlagos összeggel, szokott-e készpénzt felvenni és alkalmanként milyen összeget, szokott-e készpénzt befizetni és milyen gyakorisággal, rendelkezik-e cége devizaszámlával. Kollégáink hamarosan megkeresik Önt.

Ha további pénzügyi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, várjuk hívását a baloldalon található telefonszámon.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<